Noiserock Extravaganza: Fine China Superbone release x Submarine

Fine China Superbone is terug en presenteert zijn nieuwe LP ‘Plaguey’ in The Grey Space in the Middle! In de loop der jaren is de band wezenlijk veranderd, maar de kernelementen – duizelingwekkende riffs, disharmonie, verwarrende en/ of eenvoudige ritmes – bleven door de jaren heen hetzelfde. De band echoot niet alleen de invloeden van de zwaardere kant van de jaren 90 noise-rock (Dazzling Killmen, Unsane, Colossamite), maar heeft haar eigen identiteit ontwikkeld en dat is het duidelijkst te horen op de nieuwe plaat ‘Plaguey’.

Dat vieren we tijdens een mini-festival: Noiserock Extravaganza. Speciaal voor de gelegenheid heeft FCSB een paar killeracts uitgenodigd.

Luca Torelli is een opkomend duo uit Haarlem, maar heeft al wél een wereldtour in de pocket. Maakt een eigenzinnige mix van punk en metal. Voor fans van Wipers, NoMeansNo en Melvins.

Peal is al sinds de jaren ’90 bezig en heeft verschillende samenstellingen gekend voordat de band instrumentaal ging. Het is moeilijk om ze in een hokje te stoppen, maar als het dan toch moet zou noisecore een goede zijn. Een optreden van Peal is zeldzaam; je hebt maar zo’n 2 keer per 5 jaar de kans om ze live te zien.

The Domains bestaat uit Manfred Gstrein (ex-droppings, X-enia) en Kevin Branstetter (Trumans Water, World’s Dirtiest Sport). Te gek: ze doen hun allereerste gig tijdens Noiserock Extravaganza, Kevin komt er speciaal voor uit Parijs en Xenia (van X-enia) komt de band live versterken.

Polarized houdt van stucturele chaos en combineert melodie met schurende noisy gitaren en een voortdenderende ritmesectie. Hard en meedogenloos, maar soms ook lief en subtiel.

The Howl Ensemble is een, ondertussen legendarisch, instrumentaal powertrio dat een legering heeft gesmeed van black metal, indiepop, krautrock, stoner en jazz. Inmiddels zijn ze de hokjes wel voorbij.

DJ Wolfwhere sluit de avond af met een reis door een dystopisch en sonisch landschap. Hypnotiserende soundscapes glijden naar slopende pulserende techno waarin een koortsachtige waas van wervelende glitter op krachtige donkere groeven rijdt. Dat wordt vast een gezellige afsluiter.

Datum

apr 06 - 07 2019
Expired!

Tijd

20:00 - 02:00

Kosten

€7 aan de deur

Locatie

The Grey Space in the Middle
Paviljoensgracht 20