PIP x Submarine x Antilounge :: Parkpop 2019

PIP, het cultuurbordeel van Den Haag, en Submarine, platform voor Haagse underground, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een spannend programma op Parkpop en presenteren de nieuwste releases van Antilounge. Het platenlabel Antilounge bestaat sinds 2003 en richt zich op vooruitstrevende elektronica van Haagse artiesten. Daarbij wordt niet op een genre meer of minder gekeken. Bekende stuff als electro, jungle, industrial, grime of breakcore gaan hand in hand met niches als worldcore, noise drones of terrorsalsa. Zolang het maar de shit is: dan vertegenwoordigt Antilounge het.

Charly & Gallus
Charly & Gallus is het samenwerkingsverband tussen Daan Blom (D44n) en Martijn Verlinden (DJ Kipkillah). Met deze act stond het duo al op tal van festivals, waaronder Lowlands. De jongens zijn bekende koppen uit de Haagse elektroscene – zo drijft Verlinden het Antiloungelabel. Wat je kunt verwachten van dit duo op Parkpop? Een liveset vol grime, jungle, footwork en DNB. Zo simpel is het.

Marric
Marric werd geboren in het begin van de eighties. Juist, de tijd dat synthesizers echt interessant begonnen te worden. Als producer houdt Marric van contrasten: dromerige stukken veranderen in een nachtmerrie, cleane stuff en glitchy beats worden ondergedompeld in vieze ruis, of afgetopt met wat hij zelf ‘een stoffige sample’ noemt. Marric begon als kind uit een muzikale familie op jonge leeftijd simpelweg met het proberen van wat zijn kop hem ingaf, en zo maakt hij tot de dag van vandaag zijn muziek. Associatief en op gevoel, vanuit de onderbuik.

Rowine
Geleid door haar grote liefde voor techno en house, begon Rowine een paar jaar geleden zelf met produceren. Haar uitgangspunt is verraderlijk simpel – een track moet klinken zoals zij hem zélf graag zou horen op een feest. In de praktijk betekent dat diepe, industriële bassen met veel herhaling en nét genoeg variatie. Tof detail: haar muziek zit vol met samples van zelf opgenomen geluiden uit de stad – van de verbouwing bij het Spui tot een piepende liftdeur.

Stellaria Nemorum
De composities van Stellaria Nemorum zijn in de regel duister en onheilspellend. De sets die zij neerzet zijn een hypnotiserende reis waarbij diepe bassen, donkere melodieën en punky beats de boventoon voeren. Stellaria Nemorum is een ervaren producer die al op meerdere labels in binnen- én buitenland muziek uitbracht. Waaronder dus Antilounge.

Zoe Reddy
Voor Zoe Reddy lijkt het begrip inventief uitgevonden. De producer maakt elektronische muziek met gelaagde composities, die onder andere bestaan uit vervormde vocals en field recordings. Maar daar stopt haar zoektocht geenszins: ook het samplen van gebruiksvoorwerpen zoals wasmachines behoort tot de dagelijkse praktijk. Eerder dit jaar tekende ze bij het Britse label Phantom Limb. Daar verschijnt in juni de EP Machine.

Generate
Edward van Eck verkent als Generate de grenzen van elektronische muziek. Vanuit zijn voorliefde voor jungle, drum ’n bass en experimentele jazz heeft hij een eigen sound zonder grenzen ontwikkeld. Oog voor detail en vol emotie zijn slechts twee deingen die je opvallen aan zijn complexe ritmes en verfijnde melodieën. Hij blijft daarbij niet solo bij zijn eigen werk: op zijn cv staan remixes van oa Kettel, Roel Funcken, Emika en Stillhead.

Datum

jun 30 2019
Expired!

Tijd

14:00 - 22:00

Kosten

Gratis