Sublist: The Howl Ensemble

By 28 maart 2019 Playlists

The Howl Ensemble

The Howl Ensemble wil iets neer zetten wat niet direct te herleiden is tot grote invloeden geserveerd met een vleugje tijdgeest. In plaats daarvan hebben we ons vanaf dag één voorgenomen om onszelf geen beperkingen wat betreft inspiratiebronnen op te leggen.

Deze playlist geeft een inkijk in wat voor soort muziek bij ons blijft hangen. Het lijkt misschien een lekker eclectisch zooitje, maar door naar veelzijdige muziek te luisteren, creëer je voor jezelf een soort muzikaal naslagwerk in je hoofd. Verschillende denkwijzen, productiemethodes en compositiestrategieën zorgen ervoor dat je niet in een artistieke tunnelvisie beland. Het vergroot je bewustzijn van de mogelijkheden en maakt nieuwsgierig naar wat er nog niet is. Zo vermijden we de weg van de minste weerstand.

Door te blijven luisteren, analyseren, spelen, schrijven, produceren en experimenteren blijf je in staat om jezelf als individu en als band te ontwikkelen. Op die manier voorkomen we dat we steeds dezelfde plaat maken. En aangezien platen na hun release een statische momentopname zijn, kiezen we er live voor om onze eigen nummers niet iedere gig hetzelfde te spelen, zodat onze optredens geen herhaling worden.

Tijdens Winterfest kun je onze uitgebreide bezetting leren kennen, waarmee we zowel onze tweede plaat Patina zullen etaleren als andere experimentele ideeën zullen presenteren in twee drastisch verschillende sets gebaseerd op het concept dynamisch versus statisch.

The Howl Ensemble’s sublist